Den Korte Avis | Så faldt hammeren: Lars Løkke og Moderaterne har fået en række alvorlige påbud fra Arbejdstilsynet

Den Korte Avis | Så faldt hammeren: Lars Løkke og Moderaterne har fået en række alvorlige påbud fra Arbejdstilsynet


Det har været forbundet med fare for liv og helbred at arbejde i det psykisk brutale arbejdsmiljø, der hersker i Moderaternes partisekretariat på Christiansborg.

 

Sådan lyder konklusionen fra Arbejdstilsynet, som har undersøgt forholdene i Lars Løkkes parti, efter at en række anonyme ansatte i august klagede over forholdene i partiets sekretariat.

 

Det har medført, at Moderaterne nu har fået et påbud om at få bragt orden i forholdene.

 

Det skriver Ekstra Bladet, der som eneste medie har fået indblik i Arbejdstilsynets rapport.

 

Frist til senest 15. januar 2025

Af rapporten fremgår det blandt andet, at Moderaterne har modtaget dette påbud fra Arbejdstilsynet:

 

‘Virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet planlægges, tilrettelægges og udføres, så krænkende handlinger i form af mobning og anden nedværdigende adfærd, ikke forringer ansattes sikkerhed eller sundhed på kort eller lang sigt. Det skal I gøre i forbindelse med arbejdet i Moderaternes Sekretariat.”

 

Påbuddet skal efterleves senest 15. januar 2025.

 

Med risiko for hjerte-kar-sygdomme og ptsd

Arbejdstilsynet begrunder sin afgørelse med henvisning til undersøgelser på stedet, hvor ”alle ansatte og flere ledere” var ”tydeligt berørte, grådlabile og nervøse” under samtalerne med Arbejdstilsynet i september, skriver Ekstra Bladet og fortsætter:

 

Arbejdstilsynet lægger desuden vægt på, at der er ansatte, der har haft ”sygefravær”, ”aktuelt har stresssymptomer” og som ”modtager psykologbistand”.

 

På blandt andet den baggrund lyder det fra Arbejdstilsynet, at:

 

‘Vi vurderer derfor samlet, at arbejdet i Moderaternes sekretariat udsætter ansatte for en sundhedsmæssig risiko,” skriver Arbejdstilsynet og fortsætter:

 

”Utilstrækkelig forebyggelse af problemer med krænkende handlinger, herunder mobning, øger ansattes risiko for at få stress og stressrelaterede sygdomme som f.eks. angst, depression og hjerte-kar-sygdomme samt for i nogle tilfælde at udvikle posttraumatisk belastningsreaktion (ptsd).”

 

Tager påbuddene dybt alvorligt

Moderaternes nyudnævnte, midlertidige partisekretær og tidligere særlig rådgiver for Lars Løkke, Morten E.G. Brautsch, skriver til Ekstra Bladet om påbuddene og tilsynets afgørelse:

”Det er afgørende for mig, at Moderaterne er en arbejdsplads med et sikkert og sundt arbejdsmiljø. Jeg tager påbuddene fra Arbejdstilsynet dybt alvorligt, og vi arbejder på højtryk med de nødvendige initiativer og processer.”

 

”Påbuddene fra Arbejdstilsynet svarer til det, vi blev meddelt i et høringsbrev for knap en måned siden, nemlig at vi skal gennemføre en apv samt sikre, at de ansatte i Moderaterne kan udføre deres arbejde på ordentlige og gode vilkår også i forhold til at undgå krænkende handlinger.”

 

Panik med fyringer og udmelding af partiet

Det var BT, der i slutningen af august afslørede de hårrejsende forhold, som de ansatte i Lars Løkkes parti arbejder under.

 

Afsløringerne medførte intern panik med næsten døgnlange møder, hvor blandt andet syv medarbejdere fik en frivillig fratrædelsesordning, medens tre andre blev fyret.

 

I samme forbindelse valgte partisekretær Kirsten Munch at sige op.

 

Efterfølgende og i protest mod ledelsens behandling af klagerne meldte partiets medstifter Jeppe Søe med partinummer to sig ud af Moderaterne og er nu løsgænger i Folketinget sammen med to andre, som også har forladt partiets Folketingsgruppe.

 

I regeringen er digitaliseringsminister Caroline Stage (M) fedtet ind i sagen om det katastrofalt dårlige arbejdsmiljø hos Moderaterne.

 

Hun var i en lang periode var chef for partiets politiske afdeling, hvor især problemerne var voldsomme, og har tidligere sagt undskyld.

 

Hun har imidlertid efterfølgende nægtet at rykke ud med, hvad det rent faktisk er, hun har haft behov for at undskylde.

 

Friske meningsmålinger med tommelfingeren nedad

En ulykke kommer sjældent alene, som man siger.

 

Samtidig med, at Arbejdstilsynet er ude med en benhård kritik af arbejdsforholdene i Moderaternes partisekretariat, flygter vælgerne nu i stor stil fra Lars Løkkes parti.

 

Ifølge to dugfriske meningsmålinger fra henholdsvis Gallup den 13. og oktober og Voxmeter den 14. oktober er tilslutningen til Moderaterne halveret siden valget den 1. november 2022.

 

Her fik Moderaterne 9,3 procents vælgertilslutning og dermed 16 mandater.

 

Ifølge Gallup for Berlingske står partiet nu til at få 4,0 procent af stemmerne og dermed syv mandater, hvis der var valg i dag.

 

Hos Voxmeter for Ritzau ville Moderaterne dog få lidt mere, nemlig 4,3 procent af stemmerne og otte mandater, hvis der var valg i dag.

 

Kilder til denne artikel:

https://ekstrabladet.dk/nyheder/politik/danskpolitik/moderaterne-faar-paabud-af-arbejdstilsynet/10405890

 

https://www.berlingske.dk/politik/ny-gallup-maaling-fordobler-sfs-stoerrelse-siden-valget-vaelgerne-er

 

https://voxmeter.dk/analyser/meningsmalinger/?utm_source=ActiveCampaign&utm_medium=email&utm_content=Ugens%20politiske%

 

Læs også:

https://denkorteavis.dk/2024/sexistisk-klovnebus-kritikken-hegler-ned-over-forholdene-i-lars-loekke-parti-og-arbejdstilsynet-er-tilkaldt/





Source link