Orbán i debat om russiske arbejdere i Ungarn, giver klart svar

Orbán i debat om russiske arbejdere i Ungarn, giver klart svar


I Europa-Parlamentets debat om det ungarske formandskabs program var der stærke beskyldninger om, at Ungarn lukker russiske arbejdere ind.

Venstreorienterede EU-politikere angreb Ungarn med velkendte beskyldninger. Ursula von der Leyen deltog som en del af angrebene, skriver Magyar Nemzet. Formanden for Europa-Kommissionen sagde:

»Hvordan er det muligt, at den ungarske regering inviterer russiske borgere og lader dem komme ind i EU uden sikkerhedstjek? Det gør det nye ungarske visumsystem til en sikkerhedsrisiko, ikke kun for Ungarn, men for alle medlemslande.

Viktor Orbán gav et hurtigt svar på beskyldningerne. Han uploadede også en kort video om dette på sin side på de sociale medier.

»Udvalgsformanden nævnte, hvor mange russere der arbejder i Ungarn. Det er et tilfælde af hykleri. I Ungarn udstedte vi sidste år 3.000 tilladelser, og i alt arbejder 7.000 mennesker. Fru von der Leyen er en tysk kvinde. Hvad med Tyskland? Tre hundrede tusinde job i Tyskland.«

»Tre hundrede tusinde russere, og du anklager mig?«

Orbán påpegede også, at der arbejder 100.000 russere i Spanien og 60.000 i Frankrig.

»Og du kritiserer Ungarn med vores antal på syv tusinde. Er det fair?«

Statistiker Dániel Deák lavede en hurtig analyse på Facebook efter EP-debatten.

»Til dagens debat i Europa-Parlamentet var hele den venstreliberale side velforberedt i håb om at ydmyge Viktor Orbán, som stille og roligt rejser hjem. Klára Dobrev og Péter Magyar slog sig sammen med deres udenlandske kolleger og skældte også ud på Ungarn i EU-parlamentet.«

Klára Dobrev er medlem af Europa-Parlamentet og repræsenterer det socialistiske parti Demokratikus Koalíció (Demokratisk Koalition). Péter Magyar er partileder for Tisza, som udfordrede Orbáns Fidesz-parti ved forårets valg til EU-Parlamentet. Magyar er også medlem af Europa-Parlamentet.

Ifølge Deák virkede Orbáns modstanderes plan ikke, fordi han stod fast og kom styrket ud af debatten.

Det blev i dag meddelt, at Ungarn har underskrevet en aftale med det russiske selskab Gazprom om levering af gas.

Ungarn og Gazprom vil underskrive en gasaftale senere torsdag, ifølge udenrigsminister Peter Szijjarto.

Aftalen vil gøre det muligt at udnytte Turkstream-gasrørledningen fuldt ud (NTB-Reuters)

Ungarn har et pragmatisk forhold til Rusland, selv om Orbán også har været kritisk over for invasionen af Ukraine. Men regeringen i Budapest er også meget kritisk over for forskellige EU-sanktioner rettet mod russisk olie- og gaseksport.

Det bliver ikke godt modtaget i Bruxelles.



Source link