Bandekriminelle i Sverige presses af Iran til at udføre terror

Bandekriminelle i Sverige presses af Iran til at udføre terror


SVT kan nu rapportere, at hovedrivalerne i den såkaldte Foxtrot-konflikt mellem bandekriminelle i Sverige, Rawa Majid og Ismail Abdo, presses af Iran til at udføre volds- og terrorhandlinger i Europa.

Iran forsøger at få Abdo-siden til at udføre angreb mod iranske regimekritikere og israelske interesser.

I sidste uge blev der affyret skud mod den israelske ambassade i Stockholm. Nogle timer senere var der to eksplosioner i nærheden af den israelske ambassade i København, som formodes at være forårsaget af to håndgranater.

To unge mennesker, som SVT omtaler som »svenskere«, er i øjeblikket varetægtsfængslet på grund af mistanke om eksplosionerne – en af dem sættes også i forbindelse med skyderiet i Stockholm.

SVT’s Uppdrag granskning arbejder på en kommende serie. Efter angrebene afslørede de, at de blev udført på vegne af Foxtrot-netværket, som ledes af Rawa Majid, kendt som den kurdiske ræv. Det er en hypotese, som både svensk og dansk politi siges at have haft.

Ismail Abdo, kendt som »Jordbærret«, har givet nye oplysninger om, at netværket bliver presset af Iran til at udføre angreb flere steder i Europa. Et prioriteret mål siges at være en medievirksomhed, som Iran anser for at være kritisk over for regimet.

Andre vigtige mål siges at være »alt, hvad der har forbindelse til Israel – synagoger, ambassader, diplomater«, ifølge oplysninger inde fra netværket. Opfordringen fra regimet siges at være at udføre eksplosioner eller skyderier mod både bygninger og mennesker.

Allerede i foråret advarede Israels efterretningstjeneste Mossad om, at Rawa Majids netværk ville udføre voldelige missioner for Iran.

Majids rival, Ismail Abdo, blev også beskyldt for at handle på samme måde for regimet efter flere episoder mod den israelske ambassade i Stockholm. Abdo selv benægter enhver involvering i ambassadeangrebene og afviser de tidligere Mossad-anklager.

Ismail Abdos mor blev skudt i sit hjem i Uppsala sidste efterår. Hans tidligere venner i Foxtrot beskyldes for at have bestilt mordet.

Iran har angiveligt forsøgt at påvirke Abdo ved at bruge en allieret i Iran, som befinder sig i en vanskelig situation. Iran skal ifølge SVT have tilbudt Abdo både våbenleverancer og oplysninger om hans rival Majid samt løfter om at favorisere den allierede.



Source link