Velfærdssamfundet har svigtet 454.000 danskere

Velfærdssamfundet har svigtet 454.000 danskere


Antallet af personer i den arbejdsdygtige alder uden for arbejdsmarkedet er steget med 105.000 fra 2014 til 2024. Hele 454.000 personer er nu så syge og har så nedsat en arbejdsevne, at de er på en eller anden offentlig ordning, skriver Berlingske.

”De 454.000 personer er anbragt på ti forskellige ordninger. Her dominerer førtidspension, som 247.000 er på. Det er en ordning, som de færreste kommer ud af igen, før de kommer på folkepension, og førtidspensionisterne bliver yngre og yngre.

Det er udtryk for en fallit for velfærdsstaten, at så mange havner på en helbredsbegrundet ydelse. Det er udtryk for en brist i social- og sundhedssystemet og måske især i samspillet mellem de to systemer. Den sædvanlige undskyldning med mangel på ressourcer dur ikke. Der bruges rigtigt mange offentlige ressourcer på området herunder for eksempel på jobafklarings- og ressourceforløb, der ikke fører til noget.

Når det gælder socialpolitikken, har samfundet svigtet i forhold til den lille halve million, der holdes uden for arbejdsmarkedet”.





Source link