Den Korte Avis | Iraner er som den første i Danmark dømt for sextortion – tvang kvinde til at skade sig selv og filmede det til brug for afpresning

Den Korte Avis | Iraner er som den første i Danmark dømt for sextortion – tvang kvinde til at skade sig selv og filmede det til brug for afpresning


Pisk og kvælertag og brutal vold med en brækket næse og en brækket arm for slet ikke at tale sadistisk sexmishandling og sygelig social kontrol.

 

Det var den hverdag, en 25-årig kvinde levede i sammen med sin jævnaldrende iranske kæreste.

 

Han blev onsdag ved Retten i Glostrup kendt skyldig i samtlige forhold og idømt tre års fængsel og betinget udvisning.

 

Iranerens mishandling af den 25-årige kvinde foregik på adresser i Rødovre og i Stenløse, hvor parret opholdt sig.

 

Trusler om yderligere vold

Mishandlingen bestod dels af slag, kvælertag og pisk og trusler om skade hende yderligere, hvis ikke hun gjorde, som han sagde, skriver Københavns Vestegns  Politi i en pressemeddelelse.

 

Den vold, den 25-årige kvinde blev udsat for, var således kun en forsmag på, hvad der ville ske hende, hvis ikke hun adlød til punkt og prikke.

 

Samtidig førte han en stærk social kontrol med hendes færden, hvor hun konstant skulle sende ham videoer og aflevere sin telefon til kontrol.

 

Ligeledes skulle hun installere overvågning i sin lejlighed således, at han kunne kontrollere, at hun overholdt hans forbud mod at forlade lejligheden.

 

Blev tvunget til at mishandle sig selv seksuelt

I et tilfælde var han tiltalt for sextortion, fordi han ifølge tiltalen tvang hende til at udføre grove seksuelle handlinger på sig selv, mens han instruerede og filmede det over 17 minutter.

 

Ved retsmødet kom det frem, at hun havde pådraget sig et stort antal læsioner.

 

Heriblandt en brækket næse og en brækket arm.

 

Det kom også frem, at hun på det ene side havde håbet, det ville blive bedre, og at hun samtidig frygtede ham.

 

Blev dømt for samtlige forhold
Politiet blev bekendt med sagen i januar, hvorefter den 25-årige blev anholdt og varetægtsfængslet, hvilket han har været frem til dommen, der blev afsagt onsdag.

 

Retten i Glostrup kendte ham skyldig i alle anklagepunkter og lagde i strafudmålingen særlig vægt på forholdene om mishandling og forholdet om sextortion.

 

Retten i Glostrup afsagde dermed den første dom for sextortion, efter at denne specifikke kriminalitetstype blev tilføjet straffelovens § 225 i 2023.

 

Sextortion – eller sexafpresning – er de tilfælde, hvor en gerningsmand tvinger sit offer til at udføre seksuelle handlinger på sig selv.

 

”Anklagemyndigheden lagde op til en hård straf, som afspejler, at den form for tvang er så tæt på voldtægt, som det kan være, selvom han ikke rørte ved hende i den situation,” siger anklager Helena Bengtsen .

 

Retten afsagde en straf på ubetinget fængsel i tre år og en advarsel om udvisning af Danmark, da den dømte er iransk statsborger.

 

Retten fængslede ham efter dommen.

Iraneren nægter og ankede dommen på stedet.





Source link