Flere og flere danskere ender på førtidspension

Flere og flere danskere ender på førtidspension


Danskerne har ondt i arbejdslivet både fysisk og ikke mindst psykisk. Det betyder, at en meget stor del af befolkningen slet ikke når pensionsalderen, men kommer på offentlige ydelser inden det, skriver Berlingske.

”Antallet af danskere, som ikke kan holde hele arbejdslivet, men i stedet ender på førtidspension, vil vokse kraftigt i de kommende årtier. Hvis den nuværende tilgang til førtidspensionen fortsætter, så vil vi i 2050 komme op på, at det næsten er 29 pct. af danskerne, som er røget på førtidspension, inden de når alderen for folkepensionen. I dag er det kun omkring 17 pct. af danskerne, som er i samme situation.

Det betyder, at når man hæver alderen for folkepensionen fra de nuværende 67 år og til forventeligt 71,5 år i 2050, vil andelen, som ender på førtidspension, blive større. I 2023 var der samlet set var 229.000 danskere på førtidspension. Det tal regner regeringen med vil vokse til 315.000 personer i 2050.

Førtidspensionen kostede samlet set 57 ma. kr. i 2023. Det er mere end udgifterne til kontanthjælp og dagpenge tilsammen. Ydelsen er på omkring 20.000 kroner om måneden for enlige i øjeblikket”.





Source link