Den 18. september 2015 blev den ældre kvinde opsøgt på sin landejendom i Over Fussing, og her blev hun ifølge sigtelsen slæbt ud af huset og voldtaget udenfor af gerningsmanden.
Efter at gerningsmanden var stukket af for stedet, lykkedes det kvinden at få hjælp til at kontakte politiet.
Østjyllands Politi efterforskede sagen intensivt, og foretog grundige tekniske undersøgelser, og der blev fundet dna, som formodedes at stamme fra gerningsmanden. Det var dog ikke muligt at finde et match i politiets systemer, og det lykkedes ikke at opklare sagen.
Søgning førte til familiemedlem
Nu ser det dog ud til, at politiet har fået et gennembrud ved hjælp af den i Danmark relativt nye metode, slægtskabssøgning, som foretages via Retsgenetisk Afdeling, der analyserer dna’et.
I stedet for at lede efter en matchende profil, søger man så efter familiemedlemmer til den person, der har afsat det fundne dna. Det var bl.a. den metode, som sidste år blev brugt af Københavns Politi i opklaringen af en meget omtalt drabssag fra 1990.
”Analysen gav i denne sag et match på en person, der er i nær familie med den 49-årige. Vi anholdt den 49-årige tirsdag formiddag på hans adresse i Randers og her tirsdag aften fik vi foretaget en sammenligning af dna’et fra den anholdte med dét, vi fandt i 2015, og resultatet gør, at vi fremstiller ham i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling,” siger vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard.
Glad for gennembrud
Sagen har ligget stille noget tid, men politiet har aldrig opgivet sagen, fortæller vicepolitiinspektøren.
”Det var et utroligt groft og voldsomt overgreb på en sagesløs ældre kvinde, og det er en sag, vi rigtig gerne har villet opklare, men hvor vi ikke har haft afgørende spor at gå efter. Det har vi så fået nu, og jeg er meget glad for, at vi nu har en mistænkt og kan komme videre med efterforskningen af sagen,” siger Flemming Nørgaard.